Ga naar hoofdinhoud

Observatie en therapeutisch centrum

Onder de naam ‘De Berkjes’, realiseerde architect Gino Debruyne en Architecten een nieuw observatie en therapeutisch centrum in het Belgische Brugge. Er is door de opdrachtgever voor het ontwerp gekozen naar aanleiding van een wedstrijd voor de vervangingsnieuwbouw van het eerder aanwezige West-Vlaams Observatie en Therapeutisch Centrum.

Het pand bevindt zich op een prachtige locatie in het hart van de bosrijke omgeving van Brugge. Bomen en nog specifieker: ‘hout’, waren dan ook de inspiratiebron voor de gekozen bouwmethode. Het centrum is dan ook opgebouwd uit een stevige houtconstructie met CLT en gelamelleerd hout als basis. Naast het feit dat dit een duurzame keuze is, straalt het bouwmateriaal ook gezelligheid, rust en warmte uit.

De façade van de Berkjes is voorzien van een glasvliesgevel die een unieke look creëert. Daarbij heeft de architect gekozen voor indrukwekkende glaspartijen waarmee de leefruimtes ruimschoots worden voorzien van natuurlijk dag- en zonlicht. Door toepassing van hoog-isolerend glas en strakke afwerkingsprofielen is het gebouw ook bijzonder energie-efficiënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer