Ga naar hoofdinhoud

Ontspannen in het strandhuis

Het strandhuis ‘Resthouse’ aan het Mura Alto strand van de kust van Pernambuco werd in een omvangrijk project gerenoveerd en uitgebreid. Architect Pontual Arquitetos tekende hiervoor opnieuw het zwembad en ontwikkelde constructieve details voor de trappen, binnenkozijnen en glazen balustrade. Tot de ‘nieuwe’ ruimtes behoren een SPA en een stoombad.

Bij het ontwerpen van het vernieuwde strandhuis heeft de architect zoveel mogelijk bestaande voorwerpen en materialen hergebruikt. Dit in het kader van zowel duurzaamheid áls respect voor de oorspronkelijke architectuur. Zo zijn bepaalde meubels behouden gebleven evenals bepaalde delen van deuren en het plafond.

Voor de afwerking van de kamers is bewust gekozen voor natuurlijke materialen waaronder hout, steen en natuurstenen. Ook materialen die doen denken aan natuurlijke texturen kwamen in aanmerking. Bijvoorbeeld het Portobello Barcelona Cristal-porselein. Dit herinnert aan het zandaspect en de Cottage Canelle, die overeenkomsten heeft met een gewassen wit hout.

Ieder kamer heeft tot slot een uniek tintje gekregen door een van de kunstwerken die de eigenaar en kunstliefhebber in zijn bezit heeft. Tevens zijn kunstwerken van lokale ambachtslieden gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer