Ga naar hoofdinhoud

Openluchtmuseum over de Dode Zee

Ten zuiden van de Dode Zee, in Sodom, ligt het nieuwe bezoekerscentrum ‘The Moshe Novomesky Visitors Center’. Het terrein van 180.000 m² deed van 1934 tot begin jaren vijftig dienst als werkkamp voor het door ingenieur Moshe Novomesky opgerichte potasbedrijf, de Palastine Potash Company. In 1948 werd het bedrijf genationaliseerd en in de daaropvolgende jaren omgedoopt tot Dead Sea Works.

Kimmel Eshkolot Architects is verantwoordelijk voor de zorgvuldige restauratie en het behoud van de bestaande gebouwen. Nieuwe gebouwen dragen bij aan het complex, dat bezoekers de geschiedenis en ontwikkeling laat zien van de industriële zoutmijnindustrie in Israël, 427 m onder de zeespiegel.

Bewaarde industriële fabrieken, pakhuizen en administratiegebouwen, evenals een traditioneel arbeiderscomplex met woongebouwen en een eetzaal maken nu deel uit van het architectonisch erfgoed van de plaats.

De ontwerpers kozen voor materialen die nauw verbonden zijn met het origineel, zoals warmtebehandelde grenen latten voor de gevels en terrassen en gegalvaniseerde golfplaten voor uiteenlopende doeleinden. Moderne toevoegingen in de nieuwe gebouwen zijn aluminium kozijnen en airconditioning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer