Ga naar hoofdinhoud

Paviljoen 333

Onder de naam Paviljoen 333 creëerden studenten van het TUM DesignBuild-project (universiteit van München) een educatieve evenementenruimte. Hierbij is op een innovatieve en hoogwaardige manier duurzaag gebruik gemaakt van hout. Wat de studenten betreft een ‘toekomstgericht totaalconcept’ dat door de constructie eenvoudig is op te bouwen en weer te demonteren.

Het paviljoen is een tijdelijke structuur voor het communiceren van architectuur en kunst naast de Pinakothek der Moderne in het Kunstareal München. Het gebouw is ontworpen en gerealiseerd door studenten op initiatief van de TUM-afdeling Architectuur 2020.

De houten constructie van het paviljoen is onder supervisie van de leerstoel Ontwerp en Constructie en de leerstoel Ontwerp en Houtbouw zodanig ontwikkeld, dat het op een andere locatie eenvoudig opnieuw is op te bouwen. Daarbij wordt uitgegaan van een levensduur van ongeveer vijf jaar.

Kenmerkend is de gereduceerde, eenvoudige constructie en het zeer functionele ontwerp. Daarbij is een windmolen hefboomconstructie van gelijmde gelamineerde houten balken toegepast. Deze rust op slechts vier steunen. De technische werking en de regeling van de binnentemperatuur worden ondersteund door uitsluitend laagdrempelige maatregelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer