Ga naar hoofdinhoud

Scheve klimhal

In het Sloveense Pevno, realiseerde Architektura Peternel een klimhal die meer doet denken aan een schuur dan aan een sportcentrum. Hiermee verwijst de architect formeel naar de schuur die ooit op het terrein stond maar uiteindelijk is gesloopt. Tevens is het een verwijzing naar de landelijke omgeving.

De antracietkleurige hal moet – op voorstel van de opdrachtgever – fungeren als een basis voor een nieuw sport- en toeristisch landschap in het dorp. Het praktisch raamloze gebouw is van de straat afgekeerd en laat van buitenaf geen duidelijk gebruik zien. Eenmaal binnen wordt duidelijk dat de schuine delen zijn gevormd door de klimwanden die het volledige interieur bepalen.

Aan de binnenkant is ook de houtconstructie goed zichtbaar. Aan de buitenkant is de klimhal bijna volledig bedekt met donkergrijze PREFA aluminium shingles. Alleen de voorzijden zijn voorzien van een warme houten gevel. Verder heeft de architect hoge raampartijen aangebracht waarvan de donkere antracietkleur van de dakshingles mooi contrasteert met het lichtbruine larikshout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer