Ga naar hoofdinhoud

Schuren in verschillende stijlen

Op de plaats waar ooit een boerenschuur stond, creëerde BXBstudio Boguslaw Barnas een vijftal schuurachtige gebouwen om in te wonen. Variërend van een schuur voor de garage die de woning scheidt van de weg, tot aan een schuur waarin de woonkamer en slaapkamer zijn opgenomen. De schuur waarin zich de keuken bevindt, beschikt over een hoekraam dat uitzicht biedt op de entree.

Elke specifieke schuur is afgewerkt met verschillende stijlen houtstructuur om het individuele karakter van de gebouwen te weerspiegelen. Verder heeft de architect zich laten leiden door de omliggende natuur en de historie van het oorspronkelijke bouwwerk. Zo sluit het nieuwe dak van de entree aan op het originele houten ornamentiek van de historische gevel.

Binnen is onder meer de tegelkachel gereconstrueerd en staat het originele bouwmateriaal – de rode baksteen –prominent in het zicht. Het toegangsportaal van het nieuwe huis opent met een glazen gevel met uitzicht op de aangrenzende binnenplaats. Deze glazen gevel heeft een opengewerkt houten doorschijnend gordijn dat aansluit bij de originele ornamentiek.

Om de omgeving zo min mogelijk te storen, is rekening gehouden met de oude bomen die op het terrein staan. In het kader van integratie in het landschap is een loopbrug op de eerste verdieping gecreëerd die leidt naar de platforms op de begane grond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer