Ga naar hoofdinhoud

Sculptuur van houten kubussen

Appels Architekten bedacht een concept voor een gezinshuis dat bestaat uit een sculptuur van houten kubussen. Deze zijn zodanig samengesteld dat hiertussen een open ruimte ontstaat die zich zowel horizontaal als verticaal ontvouwt. Op deze manier komt overal in het huid natuurlijk daglicht – ook in de winter – en hebben bewoners op veel plekken uitzicht op de buitenomgeving.

De architect gebruikte veel hout in het ontwerp. Een belangrijke reden is vanwege het hernieuwbare karakter van het bouwmateriaal. Maar ook omdat het CO2-uitstoot en het gebruik van niet-hernieuwbare energie tijdens de bouw reduceert.

Ook is er bewust voor gekozen om hout in het interieur toe te passen. Bijvoorbeeld omdat hout bijdraagt aan en prettige sfeer en dito binnenklimaat. Zeker in combinatie met de setting in de natuurlijke omgeving, de royale plafondhoogte en de grote hoeveelheid daglicht die binnentreedt.

De vorm van het dak en de getrapte plaatsing van de houten kubussen vormen een mooi contrast met het glooiende terrein. Dezelfde configuratie biedt ruimtes voor de bewoners om zich terug te trekken én om tijd met elkaar door te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer