Ga naar hoofdinhoud

Skihut in Chili

Op de fundamenten van een eerder bouwproject in Chili, realiseerde Iragüen Viñuela Arquitectos een vakantiewoning. Een skihut eigenlijk. Bestemd voor een gezin dat hier verblijft wanneer zij gaat wintersporten in het nabijgelegen resort Corralco; beroemd om zijn lange sneeuwseizoen.

De woning bevindt zich op een kleine open plek in het bos op het puntje van het schiereiland; omringd door de rivier en met een groots uitzicht op het bos en de heuvel. Er zijn twee verdiepingen die plaats bieden aan maximaal twaalf gasten. Een open ruimte op de begane grond vormt het hart van de woning en is aan weerszijden aangevuld met twee slaapkamers. Op de eerste verdieping zijn vier stapelbedden geplaatst voor maximaal acht kinderen.

Iragüen Viñuela Arquitectos koos voor eenvoudige houten planken om het huis te bekleden. Hiermee matcht de buitenkant met de veestallen die in dit gebied veel voorkomen. Binnen in de hut geeft donker gebeitst hout het huis een gedempte en rustige sfeer. Het zwarte hout realiseert een extra groot contrast met het witte winter- en het groene zomerlandschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer