Ga naar hoofdinhoud

Strandvejen gebaseerd op vissershuis

Bij Følle Strand heeft Jesper Kusk Architects een klein zomerhuis ontworpen van 46 geoptimaliseerde vierkante meter. Hij liet zich inspireren door de karakteristieke en historische vissershuizen van het gebied om zo een kleinschalige maar goed aangepaste gebouwde omgeving te creëren.

Het zomerhuis bestaat uit drie kleine bouwvolumes die naast elkaar staan en uitzicht hebben op de baai van Kalø. Deze ‘huisjes’ bieden ruimte aan zeven mensen waarbij ramen, looppaden en schuifdeuren de scheiding van de binnenruimtes tot stand brengen. Strategisch geplaatste lichtstraten laten veel daglicht binnen en dragen – in combinatie met de hoge plafonds – bij aan een gezond binnenklimaat met natuurlijke ventilatie.

Daglicht en uitzicht op de natuur zijn essentiële ontwerpprincipes geweest voor de architect. Daarom is gekozen voor grote ramen die de prachtige natuur van Følle Strand omlijsten en de buiten- en binnenomgeving laten samensmelten. Tegelijkertijd bieden ingebouwde banken de mogelijkheid om ook bij slecht weer de natuur van dichtbij te beleven.

Alle materialen zijn gekozen met het oog op het minimaliseren van de totale CO2-voetafdruk van het gebouw . Het belangrijkste bouwmateriaal voor het zomerhuis is dan ook hout. Een duurzaam, eenvoudig te bewerken en makkelijk te transporteren hernieuwbaar bouwmateriaal. Dit hout is gebruikt voor praktisch alle constructies, de gevels en het dak. De laatste twee zijn bekleed met Deens eikenhout, wat qua kleur en materiaal in harmonie is met de locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer