Ga naar hoofdinhoud

Studentenflat met geprefabriceerde modules

In de Canadese stad Prince George wordt een studentenflat gebouwd in houtskeletbouw van zes verdiepingen hoog met 200 houten modules. De 200 studentenunits zijn in de fabriek geprefabriceerd en worden ter plaatse gemonteerd.

De studentenflat grenst aan het Courtyard Marriot Hotel en ligt tegenover de openbare bibliotheek. De modules van 29 vierkante meter zijn speciaal voor studenten ontworpen. Het zijn kleine studio’s met een keuken en een badkamer. De modules werden in de fabriek gemaakt, vervolgens per vrachtwagen geleverd en ter plaatse gemonteerd.

De flat werd ontwikkeld door het in Kelowna gevestigde bedrijf Faction Projects. Zij kozen voor hout omdat hout ideaal is voor prefabricage en omdat zij een groot voorstander zijn van ecologisch bouwmateriaal. Het hout van het gebouw zal op sommige plaatsen zichtbaar blijven zoals op vrijdragende oppervlakken en bij de balkons. Er komt een parkeergarage die voor de helft ondergronds wordt. In september 2021 zullen naar verwachting de eerste studenten in de flat kunnen gaan wonen.

Eén reactie op “Studentenflat met geprefabriceerde modules

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer