Ga naar hoofdinhoud

Studentenwoning tussen sporen en wijnranken

Hotz Partner ontwierp en realiseerde een tweedelige nieuwbouw met studentenappartementen. De studentenwoningen liggen bijna idyllisch aan de westelijke oever van het meer van Zürich en zijn ‘ingeklemd’ tussen sporen en wijnranken. Opdrachtgever is de Technical Fruit Utilization Foundation, die studenten van de Zurich University of Applied Sciences (ZHAW) ondersteunt.

De twee houten constructies zijn gebouwd op een helling en beschikken aan de kant van de wijnranken over balkons en verspringende vloeren. Het voorgebouw verwijst volgens de architect naar een oude schuur die vroeger op deze locatie stond.

Qua indeling bieden de twee gebouwen onder meer appartementen voor elk vier studenten. Iedere student heeft zijn eigen kamer maar de keuken en loungeruimte zijn gemeenschappelijk. In totaal zijn er 16 grotere appartementen en tien studio’s gerealiseerd voor in totaal 64 studenten.

Het interieur is analoog aan het hybride gebouw een mix van hout en beton. Zo is er glad zichtbeton maar ook warme terracottategels en houten oppervlakken. Samen met de uitgesproken moderne inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes doet dit denken aan modellen uit de jaren ’60 en ’70.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer