Ga naar hoofdinhoud

Studio aan het water

De vraag van een creatief stel uit Los Angeles was om een studio te creëren als toevluchtsoord. Graag met uitzicht over de Great Oyster Bay, richting het schiereiland Freycinet.

Het idee was om de kleine woning op te vatten als de zoeker van een ouderwets fototoestel; het deel dat de gebruiker voor zijn oog houdt en focust op het uitzicht. Anderzijds moest de studio lijken op een stevige tent; een die voldoende beschutting biedt zonder het landschap aan te tasten.

Om dit realiseren is eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om op het ongerepte terrein onder meer een toegang, watertank, netstroom en afvoer van vuil water te realiseren. Daarna begon Matt Williams Architects met het ontwerp.

Het eindresultaat is een grotendeels van hout opgetrokken woning op palen. Door de studio boven de duinen uit te tillen, worden flora en fauna (waaronder slangen) zo min mogelijk gestoord. Ook de vlonders zijn van hout terwijl aan de binnenzijde alle wanden zijn afgewerkt met OSB platen. De zware kalkstenen tegels op de vloer leveren extra thermische massa in de verder goed geïsoleerde studio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer