Ga naar hoofdinhoud

Studio voor conceptuele kunstenaar

In de Franse regio Normandië realiseerde Didier Fiúza Faustino een nieuwe studio voor de Franse conceptuele kunstenaar Jean-Luc Moulène. Het project is gelegen in een landbouwgebied met boerderijen en nauwkeurig afgestemd op de behoeften van de kunstenaar.

De studio is opgebouwd uit verschillende ruimtes die architect Faustino als ‘intiem’ bestempelt. Dit draagt bij aan reflectie en rust die de kunstenaar nodig heeft om te werken. Alle ruimtes houden rekening met verschillende mogelijkheden voor natuurlijke en kunstmatige verlichting. De kunstmatige verlichting is gerealiseerd door atelier Fiúza Faustino.

De verschillende volumes zijn gerangschikt over vijf parallelle traveeën van elk 4 meter breed. Elk volume heeft een lichtdoorlatende schuine gevel op het noorden. Binnen kan de kunstenaar gebruik maken van een open ruimte van 265 m2 met een maximale nokhoogte van 8 meter.

De muren en het dak zijn gemaakt van geprefabriceerde houten delen die op een plaat van gewapend beton zijn bevestigd en aan de buitenkant bedekt met een zwart rubberen laag. De uniforme matzwarte huid creëert het effect van het gebouw als een schaduw die verdwijnt in zijn omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer