Ga naar hoofdinhoud

Tane Garden House op de Vitra Campus

Toen Rolf Fehlbaum, emeritus-voorzitter van Vitra, de architect Tsuyoshi Tane meenam voor een ritje door Weil am Rhein, vertelde hij over zijn jeugdherinneringen aan de velden waar tegenwoordig de Vitra Campus te vinden is. Dit gesprek was de basis voor een nieuwe structuur die in lijn is met ‘Archeologie van de Toekomst’. Een concept dat ervan uitgaat dat architectuur begint bij de herinnering aan de plek waar het staat.

Uiteindelijk leidde dit idee tot het Tane Garden House op de Vitra Campus dat volledig is gebouwd met behulp van duurzame materialen. Waar mogelijk lokaal geproduceerd en gebouwd door lokale ambachtslieden. Zo zijn de stenen en het hout lokaal aangekocht waarbij de granietsteen uiteindelijk 28 km heeft afgelegd en het hout 50 km.

Met een oppervlakte van 15 m2 heeft de architect Tane’s Garden House zeer compact gehouden en ruimte gecreëerd voor ongeveer acht personen. Uitgerust met een kleine koffiecorner is er voldoende ruimte voor werkplaatsen, maar is vooral bedoeld voor het opbergen van tuingereedschap. Daarnaast is het beschikbaar voor de Vitra-medewerkers die de bijen op de campus verzorgen en voor degenen die meewerken aan de moestuin.

Buitenzitplaatsen en een kleine fontein voor het bewateren of schoonmaken van laarzen en keukengerei maken eveneens deel uit van de constructie. Daarnaast zal het gebouw een observatieplatform bieden aan bezoekers die zo kunnen genieten van 360 graden onbelemmerd uitzicht op de Oudolf Garten, het Umbrella House en de rest van de Vitra Campus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer