Ga naar hoofdinhoud

Technische Universiteit van Nanyang

Met de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore zetten de architecten RSP en Toyo Ito & Associates Architects in op duurzame materialen en innovatieve bouwmethoden. Dit leidde tot een zes verdiepingen tellend Academiegebouw dat nu het grootste houten ‘Mass Engineered Timber’ gebouw in Azië is.

Het hele gebouw is ongeveer 220 meter lang en gebouwd met een eenvoudig en efficiënt modulair houtskeletbouwsysteem. Op de eerste tot de derde verdieping bevinden zich onderwijsruimtes gevolgd door een onderzoekscentrum op de vierde verdieping en faculteitskantoren op de vijfde en zesde verdieping.

De ontwerpopdracht luidde om een grootschalig houten gebouw van wereldklasse te creëren dat de menselijke zintuigen inspireert en leren stimuleert. En dat is precies wat de houtstructuur met zichtbare structurele houten elementen tot stand brengt.

Om geen risico te nemen, is gekozen voor een hoge kwaliteit duurzaam kruislings gelamineerd (CLT) hout gegaan van Ybbs uit Oostenrijk. Zo’n 7.700 kubieke meter PEFC-gecertificeerd hout verwerkten de architecten in het gebouw. Alle CLT-componenten zijn voorgesneden op een CNC-bank en vervolgens geleverd als complete wanden, vloeren en trappanelen. De heeft de bouwtijd aanzienlijk verkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer