Ga naar hoofdinhoud

Tekila House met uitzicht op het meer

De belangrijkste wens bij het Tekila House was een goed uitzicht op het meer Calafquen dat in het zuiden van Chili ligt. Verder moest het een efficiënt, comfortabel, goed verlicht huis zijn. Hierop besloot de architect een huis te ontwerpen met veel hout.

Medio arquitectura kiest altijd hout als belangrijkste materiaal voor het ontwerp. Eenvoudig omdat het bouwmateriaal veelzijdig, duurzaam en thermisch efficiënt is. In dit project werd bovendien gebruik gemaakt van geavanceerde houttechnologie zoals gemechaniseerd en geprefabriceerd gelamineerd hout. Daarnaast is het traditionele timmerwerk van de streek toegepast voor de gevels en binnen afwerking.

Al het structurele hout van het project is geprefabriceerd en bewerkt door een lokaal bedrijf. Het werd gebouwd in de fabriek in Temuco en ter plekke in elkaar gezet door timmerlieden uit het gebied. De structurele basis van gelamineerd hout is ontworpen met dunne en lichte elementen. De gevel is op de grond geprefabriceerd en in verschillende delen opgedeeld, die ter plekke door de timmerlieden zijn gemonteerd.

In totaal zijn er 1×4″ Oregon-platen gebruikt, elk 1 cm uit elkaar en met een snede van 45 graden aan de uiteinden om waterstagnatie te voorkomen. Blootliggende schroeven in de gevel zijn overal vermeden om het hout te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer