Ga naar hoofdinhoud

Twee kubussen als woning

‘Laxus’ is de naam van een opvallende woning die bestaat uit twee gestapelde kubussen in contrasterende materialen. Waar aan de onderkant zichtbaar beton is gebruikt, bestaat de bovenkant uit composiethout.

Het houtskeletbouwvolume op de tweede verdieping steekt 2,7 m uit boven het parkeerterrein naast de entree in een dynamisch en kolomloos ontwerp. Om de privacy van de hoofdslaapkamer en de kinderkamer op de eerste verdieping te waarborgen, is het gebouw omsloten door een hoge betonnen muur bedrukt met de Japanse cederbekisting.

De woon-eetkamer-keuken en badkamer bevinden zich op de tweede verdieping. Een aangrenzende buitenwoonkamer met buitenmeubels en potplanten brengt een logische en natuurlijke koppeling aan tussen binnen en buiten. Daarnaast creëert het een sfeervol aanzicht vanuit de badkamer. Architect Apollo heeft de gezellige keuken een laag plafond gegeven terwijl de eet- en woonkamer open zijn met een hoog plafond.

Tot slot vult een dakraam aan de noordkant van de woonkamer de ruimte met subtiel, diffuus licht dat door het trappenhuis filtert naar de ingang op de eerste verdieping. Modern Italiaans meubilair en verlichtingsarmaturen, notenhouten plafonds en taupekleurige afwerkingen creëren een elegante sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer