Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding kleuterschool in Reitdorf

Het dorp Reitdorf behoort tot de gemeente Flachau en telt ongeveer 3.000 inwoners. Door een groeiende gemeenschap was het noodzakelijk om de scholen en kleuterscholen uit te breiden. Besloten werd tot samenvoeging van twee kleuterscholen en scholen in Reitdorf en Flachau en de toevoeging van een nieuw houten gebouw.

LP Architektur ontwierp een houten constructie met een oppervlakte van 937 vierkante meter die het gebied tevens in verschillende buitenruimtes verdeelt. De architecten losten de overgang naar het bestaande gebouw op met behulp van een overdekte arcade. Tevens biedt het verbindingsgebouw beschutte loungeplekken op de begane grond en bovenverdieping dankzij de aangrenzende terrassen.

De lokalen voor de verschillende kleutergroepen liggen allemaal op het zuiden en zijn aangevuld met eet- en speelruimtes op de begane grond. Rusten gebeurt op de bovenste verdieping. De verschillende kamers zijn gescheiden door glazen wandelementen wat de ruimtes licht en ruimtelijk maken.

Voor de bekleding en de draagconstructie werd hout gebruikt. Daarbij is variatie aangebracht door de gevelschil van houten shingles beneden zodanig uit te voeren dat hij doet denken aan traditionele bouwmethoden. De eenvoudige houten latten op de bovenverdieping en in het gebouw daarentegen zijn meer eigentijds.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer