Ga naar hoofdinhoud

Uitkijkpunt bij de vuurtoren van Peggy’s Cove

Het ruige landschap, de beukende golven en een beoogde toekomstige zeespiegel stijging gaven de ontwerpers van het nieuwe uitkijkpunt bij de vuurtoren van Peggy’s Cove voldoende uitdagingen. Om de kans op schade aan de nieuwe infrastructuur te minimaliseren, zijn uitgebreide golfmodellen opgesteld en doorgerekend. Bovendien is nagedacht over de wijze waarop het ontwerp respect zou uitstralen voor de natuurkrachten, de lokale bevolking en het karakter van hun dorp.

Voor het uitkijkpunt is gebruik gemaakt van materialen die beschikbaar en bekend zijn bij de gemeenschap. Daarbij wilde architect Omar Gandhi dat de constructie zou aansluiten bij de traditionele bouwprincipes van deze locatie. Hiertoe is onder andere de structuur zoveel mogelijk onzichtbaar geplaatst.

Het uitkijkplatform biedt een vlak oppervlak van de drop-off zone tot aan de parkeerplaats. Het wandeloppervlak verbindt daarbij de twee primaire toegangspunten met de site.

De vangrails bestaan onder andere uit open netten die wind doorlaten en ononderbroken uitzicht bieden. Deze zijn gecombineerd met massieve secties die op specifieke plaatsen bescherming bieden tegen de wind. Door sanitaire voorzieningen, zitplaatsen en plantenbakken stelt het platform zoveel mogelijk mensen in staat om de vuurtoren en de unieke omgeving vanuit een verhoogde en beschermde zone te ervaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer