Ga naar hoofdinhoud

Verplaatsbare bio-ecologische woning

De wens van het stel was een compacte vakantiewoning in de bossen rondom Brasschaat. Op basis van deze vraag ontwierp Polygoon Architectuur een bio-ecologische houtskeletwoning. Zowel voor de constructie als het exterieur en interieur is gekozen voor natuurlijke, recyclebare materialen.

Geheel naar wens integreert de houtskeletwoning naadloos in de natuurlijke omgeving. Daarbij is hij volledig opgebouwd uit bio-ecologische materialen. De houten structuur is bijvoorbeeld bekleed met schorsplanken op houtvezelplaten. Aan de binnenkant paste de architect osb-platen toe.

Verder is hout terug te vinden in de raamkozijnen. Het dak en de wanden zijn geïsoleerd door gebruik te maken van houtvezelplaten waarbij het dak verder is afgewerkt met vezelcementplaten.

Voor het interieur kozen de eigenaars voor gerecupereerde materialen in de kueken en badkamer. Hiermee is de woning niet alleen recyclebaar maar ook nagenoeg bioafbreekbaar. En niet te vergeten: verplaatsbaar! De laatste eigenschap is gerealiseerd door de constructie op elf palen te plaatsen waardoor het tevens een halve meter boven de grond lijkt te zweven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer