Ga naar hoofdinhoud

Voor vakantie én de oude dag

Het huis ‘S’ is een houten vakantiehuis in Oberreute (D) dat ontworpen is door Yonder uit Stuttgart. De grote vakantiewoning is zodanig vormgegeven dat hij in een later stadium ook door de eigenaren is te gebruiken om hun oude dag door te brengen.

Het huis staat op een terrein met een grootte van bijna 1.300 vierkante meter. Vanwege de helling was het bouwoppervlak zelf vrij klein. Dit is opgelost door deels in de hoogte te werken. Dit leidde onder meer tot een bovendeel dat wordt ondersteund door houten palen. Het licht getordeerde zadeldak draagt bij aan een stukje dynamiek.

Hout kenmerkt zowel het ex- als het interieur. Zo zijn de buitengevels bekleed met houten latten van sparrenhout. In het interieur realiseerde de architect wanden, vloeren en plafonds van licht hout. Daarnaast is het duurzame en onbehandelde bouwmateriaal terug te vinden in armaturen en meubels. In combinatie met de open haard is een meer dan gezellige sfeer gecreëerd.

Naast het hoofdgebouw realiseerde de ontwerper tevens een kleine aanbouw. De combinatie omvat een ruim terras met twee zitniveaus inclusief sauna en gastenverblijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer