Ga naar hoofdinhoud

Warm Nest voor patiënten

In een samenwerking tussen Ark-shelter en Archekta werd in België een kankerzorgcentrum gerealiseerd onder de naam ‘Warm Nest’. Het centrum is opgebouwd uit een reeks houten gemeenschappelijke ruimtes die fungeren als comfortabele plekken voor patiënten met kanker en hun naasten.

De Slowaakse studio Archekta en de Belgische studio Ark-shelter baseerden hun ontwerp op de input van Maggie’s Centers. Dit is een netwerk van kankerzorgcentra dat wordt beheerd door Maggie’s dat werd opgericht door Maggie Keswick Jencks en wijlen architectuurhistoricus Charles Jencks.

Warm Nest is gebouwd rond twee binnenplaatsen en maakt gebruik van Ark-shelter’s eigen systeem van geprefabriceerde, modulaire eenheden van vier bij zes meter. Een gemeenschappelijke eetkamer en keuken naast een van de binnenplaatsen vormen het hart van het centrum. Deze zijn omgeven door ruimtes voor ontspanning, samenzijn en focus, evenals kantoor- en therapieruimtes.

Het interieur van het centrum is bijna volledig bekleed met zichtbare vurenhouten lambrisering. Hetzelfde materiaal is gebruikt om ingebouwde opslag te creëren. De eetkamer en verzamelruimte kenmerken zich onder meer door het schuine houten plafond dat doorloopt tot aan de smalle dakramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer