Ga naar hoofdinhoud

Wolkjes in de nieuwe hal van het Xijia Hotel

De nieuwe ontvangsthal van het gerennomeerde Shanghai Xijia Hotel in de gelijknamige plaats tekent de verandering die ook in China gaande is. Waar het hotel sinds 1960 een pompeuze, zandstenen entreegebouw had, is dat nu een spectaculair houten gebouw.

Het hotel in Shanghai, dat naar de plaatselijke provincie genoemd is (Xijia), heeft in de loop der decennia veel hoge gasten uit binn- en buitenland ontvangen. Het hotel staat op een groot eigen grondgebied met parken en bossen. De inrichting is zeer luxueus en het hotel beschikt over alle faciliteiten. De entree was altijd, sinds de jaren zestig, een zandstenen kolos in Aziatisch-communistische stijl:

Daar is nu verandering in gekomen. De hoofdentree is nog steeds een grote, weidse hal, maar dit keer van hout gebouwd. Het oogt op het eerste gezicht een stuk bescheidener, wat komt door de naast elkaar geplaatste puntdaken. Die worden echter verbonden met een overkoepelend puntdak en eenmaal binnen blijkt pas hoe ingenieus het geheel in driehoeken is ingedeeld. Als om de grootte te benadrukken is in de hal een kunstwerk aangebracht dat als een wolkje door de hal lijkt te drijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer