Ga naar hoofdinhoud

Wonen in een parkeergarage

In het 19e arrondissement van Parijs, schuin tegenover de zuidelijke ingang van het Parc de la Villette, realiseerde architectenbureau archi5 74 huurappartementen in een voormalige parkeergarage. De startersappartementen zijn verdeeld over een vakwerkgebouw van zeven bouwlagen. Daarnaast zijn twee dwarsvleugels van drie lagen gebouwd evenals een bouwrij van twee bouwlagen langs de oostelijke erfgrens.

Door de consequente noord-zuidoriëntatie van het gebouw zijn de architecten erin geslaagd om op het terrein een maximum aan aaneengesloten buitenruimtes te creëren. Een gemeenschappelijk kenmerk van de huizen is het gebruik van larikshout en zinken plaatbekleding.

Het grote, 13 m diepe bouwblok in het midden van het complex is gebaseerd op een verlijmd houtskelet met kruislings gelamineerde houten plafonds. De laatste zijn in de woonvertrekken onbekleed gebleven. Voor de gevels plaatsten de architecten een exoskelet van massieve houten balken met een doorsnede van 20 x 30 cm. Deze zijn niet bedoeld om de plafonds te dragen, maar uitsluitend de houten balkons en de houten schuifluiken voor de ramen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer