Ga naar hoofdinhoud

Woning met bijgebouw

Het moest een ‘woning met bijgebouw en overdekte ingang’ worden, aldus de eigenaren. Daarbij het liefst een vloeiende overgang tussen binnen en buiten én voldoende privacy gecombineerd met een open en lichte sfeer.

Het eindresultaat in Elsbethen, een zuidoostelijke voorstad van Salzburg, is van de hand van Dunkel Schwarz architecten. Dit bureau koos voor een ontwerp dat in lijn is met de omliggende huizen en de glooiende omgeving.

De rechthoekige woning is uitgevoerd met een steil zadeldak. Verder omvat het ontwerp een afschermende binnenplaats en diverse terrassen en balkons die de ruimtes – waaronder keuken, eethoek en de ruimte met een open haard – met elkaar verbinden.

Zowel aan de buiten- als de binnenzijde is veel hout verwerkt. Dit in het kader van de open en lichte sfeer. Het materiaal past bovendien bij de bouwstijl van de omliggende huizen. Opvallend in het interieur zijn tot de verschillende netten die het woongedeelte overspannen en ‘matchen’ met de hangmatten waarin bewoners zich kunnen ontspannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer