Ga naar hoofdinhoud

Yeoju houten huis

Todot Architects and Partners kreeg de vraag van een ouder echtpaar om een huis te bouwen op een vredig stukje land in Yeoju. Op basis van de spiritualiteit, warmte en waarachtigheid die het echtpaar toonde, ontwierpen de architecten een woning rondom het thema ‘veroudering’.

Het thema komt onder meer tot uiting door het gebruik van hout. Evenals mensen kan dit bouwmateriaal langzaam maar zeker en zichtbaar verouderen. Voor de langzame veroudering van de red cedar bekleding, zijn diepe dakranden toegepast. Onder dezelfde dakranden kunnen de bewoners rustig zitten en het verstrijken van de tijd observeren.

Het puntdak weerspiegelt de omliggende heuvels en is in het midden ‘geopend’ om een serene binnenplaats te creëren. Een lege binnenplaats is namelijk een plaats van spiritualiteit, warmte en waarachtigheid. Het natuurlijke licht dat de ruimte binnendringt verlicht verschillende natuurlijke elementen, zoals rivierkiezelstenen in verschillende vormen en kleuren.

Het interieur van het C-vormige huis is opgedeeld in een woongedeelte, een vide en een multifunctionele ruimte. De laatste is onder meer bedoeld voor bezoek, het bewaren van boeken en bijvoorbeeld familiebijeenkomsten. De architecten verwachten dat het huis zal dienen als een ruimte voor meditatie en inspiratie voor het paar en net zo mooi oud zal worden als zij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer