Ga naar hoofdinhoud

Zoutopslaghal combineert hout met acrylglas

In opdracht van Autobahn GmbH des Bundes, vestiging Zuid-Beieren, ontwierp architectenbureau Ilg een gebouw waar het strooizout voor de wegen in de wintermaanden is op te slaan. Hier is bewust gekozen voor houtbouw aangezien dit materiaal niet gevoelig is voor corrosie zoals staal – in combinatie met zout – dat is.

Aan de afrit van de autosnelweg Irschenberg is een nieuwe zoutopslaghal met garage en bijgebouwen gerealiseerd door architectenbureau Ilg. Daarnaast is een pekelvulstation voor strooiwagens gebouwd.

De zoutopslaghal valt op door de heldere draagstructuur, die in combinatie met de transparante acrylglasbekleding – eveneens corrosievast – het zichtbare handelsmerk van het gebouw vormt. De detaillering kenmerkt zich daarbij door de consequente toepassing van het materiaal, inclusief het innovatieve gebruik van beukenhouten deuvels als verbindingsmiddel.

Het project laat zien dat moderne houtbouw zowel esthetisch als functioneel uitstekend geschikt is voor de realisatie van infrastructurele gebouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer