Brinckerduyn

Brinckerduyn is een kleinschalig, premium vakantiepark van 34 houten woningen met een kakstrakke afwerking en een lange lijst bijzondere eigenschappen. Modulair gebouwd en de eerste stap op weg naar een grootschalige en industriƫle ontwikkeling van duurzame woningen.

Een Unbrick woning is een volledig modulair ontwikkelde, premium (vakantie)woning. Er is minimaal gebruik gemaakt van grondstoffen en ook de afvalstromen zijn beperkt tot het absolute minimum. De woning kan door middel van prefab componenten seriematig geproduceerd worden. Dit zorgt voor snelheid en schaalbaarheid. De Unbrick One is volledig recyclebaar, van het fundament tot de nok. Er worden schroefpalen gebruikt voor de fundering. Deze kunnen worden meegenomen en hergebruikt, wanneer het huis verplaatst, gerecycled of uitgebreid wordt.

Een Unbrick is uitgerust met energiezuinige apparaten, duurzame isolatie en geĆÆntegreerde zonnepanelen, dat samen zorgt ervoor dat de woning twee keer zoveel energie oplevert dan hij verbruikt. Het meubilair vormt een palet van aardetinten, waarmee de natuur naar binnen wordt gehaald. Letterlijk.

De Nationale Houtbouwprijs wordt mede mogelijk gemaakt door:

Leegwater

PEFC

PEFC