Ga naar hoofdinhoud

Windesheim zoekt biobased pitchers

Het klinkt nogal als de omgekeerde wereld, maar niet geschoten is altijd mis. De Hogeschool Windesheim gaat nieuwbouwen in Almere en heeft er al een bouwconsortium voor. Nu roept de school leveranciers van biobased bouwmateriaal op om hun product te komen pluggen.

De pitch wordt georganiseerd door PRICE, een organisatie die de circulaire economie wil stimuleren. Een bouwconsortium is momenteel bezig met het ontwerpen van een multifunctioneel en duurzaam gebouw dat als katalysator moet dienen van ontmoeting, samenwerking en verbinding tussen studenten, maar lokale ondernemers én de stad. 

In de komende maanden wordt de materialisatie uitgekozen. Het liefst worden zoveel mogelijk biobased en/of circulaire materialen van de lokale omgeving toegepast in het gebouw. Daarom organiseeert PRICE op 6 februari een pitchdag, waar leveranciers van biobased en circulaire materialen het podium krijgen om het bouwconsortium van Windesheim en andere consortia te inspireren. Er is een voorkeur voor biobased producten waarvan de teelt op Flevolandse bodem plaatsvindt.

Bij de pitch zijn met Hogeschool Windesheim, Metabolic, Alba Concepts, BDG architecten en Draaijer & Partners betrokken.

Meer info over het meedoen of bijwonen aan de pitches is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer