Ga naar hoofdinhoud

2 architecten en een bouwer in gesprek over houtbouw (video)

Opgenomen in de studio van BREiNN, een aan Breman Installatie Groep gelieerd initiatief dat de verduurzaming van de bouw wil versnellen, praten Dennis Hauer (Urban Climate Architects), Michael Bol (Buro Kade architecten) en Egbert van den Bergh (Bouwbedrijf Vios) over hun ervaringen met houtbouw.

Belangrijke takeway: volgens de heren is houtbouw niet meer duurder dan ’traditionele’ bouw. Van den Bergh en Haure realiseren samen in Rotterdam op dit moment een houten woongebouw in opdracht van het Leger des Heils. Van den Bergh: ‘Niet een bedrijf met een grote portemonee, als we dit niet concurrerend hadden kunnen aanbieden was het niet in hout gebouwd.

Het is een lang studiogesprek dat vooral op momenten dat presentator Stefan de heren hun eigeen stokpaardjes laat berijden voor de kenners van houtbouw echt interessant wordt. Breman Installatie Groep, een landelijk actief bedrijf met hoofdvestiging in Zwolle is inititatiefnemer van BREiNN, dat een ‘rebelse’ ‘verbinder’ wil zijn voor een ‘netwerk’ van inititatieven om de gebouwde omgeving te verduurzamen. Op het YouTube-kanaal van BREiNN zijn veergelijkbare video’s over andere duurzaamheidskwesties te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer