Ga naar hoofdinhoud

Aan de Stegge ontwikkelt fors houten gebouw in Overijssel

Op een bedrijfslocatie in het plaatsje IJhorst gaat het bedrijf GMD, gespecialiseerd in grond- en leidingwerken en het verwerken van slib, een nieuw kantoor realiseren. Het tweelaagse gebouw wordt van hout.

Aan de Stegge Twello ontwikkelt het gebouw in samenwerking met ARCOM architectuur + bouwmanagement en JVZ Ingenieurs. Aan de Stegge Twello is gespecialiseerd in bedrijfsgebouwen. Die zijn over het algemeen niet van hout gemaakt. Het nieuwe gebouw voor GMD wordt dat wel. Bas te Riele, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello stelt in een persbericht:

‘Duurzaamheid, circulariteit, transparantie en veiligheid waren voor GMB belangrijke criteria bij de selectieprocedure. Wij hebben een ontwerp in circulair staal en in hout aangeboden. De keuze van GMB viel op de variant in hout. Esthetisch een goede keuze. Daarnaast worden er door de overheid nog steeds subsidies verstrekt voor circulair bouwen, dus het kan voor ondernemers erg interessant zijn om nieuw te bouwen.’

Constructie van CLT, wanden in hsb

De constructie en vloeren van het kantoorgebouw worden uitgevoerd in CLT, de gevels in houtskeletbouw. Het gebouw wordt demontabel gedetailleerd en voorzien van zoveel mogelijk circulaire en biobased materialen. Het nieuwe gebouw gaat 870 m2 kantoorruimten bevatten, verdeeld over twee bouwlagen. Het komt op de plaats van het het huidige kantoor, dat wordt gesloopt. Bij de ontwikkeling van het bouwplan is het uitgangspunt een GPR-waarde van minimaal 8,0. GMB hoopt in de loop van 2025 in het pand te kunnen trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer