Ga naar hoofdinhoud

Dagverslagen van de beurzen Renovatie en Monument Den Bosch (video’s)

De Monumentenbeurs en de Renovatiebeurs zijn inmiddels afgelopen. Tot en met donderdag (19 mei) zijn de Brabanthallen het werkterrein van exposanten, bezoekers, demonstrateurs en sprekers op diverse fora en bijeenkomsten.

De beurzen Renovatie en Monument, zoals ze officieel heten, gaan beide over het onderhouden en verbeteren van vastgoed. Maar waar Renovatie vooral gaat over het grootschalig onderhouden en renoveren van de grotendeels naoorlogse gebouwde omgeving en daar tal van services en producten voor bekend maakt, richt Monument zich op monumentenbezitters, zowel particulier als professioneel. Op deze beursvloer zijn ook veel ambachtelijk bedrijven te vinden en bedrijven die speciale producten en services in huis hebben die zich op monumenten richten.
Beide beurzen zijn met hetzelfde toegangsbewijs te bezoeken. Op verzoek van de beursorganisaties maakten elke dag een verschillende redacteur van Eisma Bouwmedia een videoverslag van beide beurzen.

Broer Feenstra, redacteur van ons zusterblad Eisma’s Schildersblad en van SchildersVAK.nl maakte het eerste rondje over de beurs met een camerateam. Dat leverde onderstaande impressies en interviews op:

De beurs Renovatie
de beurs Monument

Daarna was het de de beurt aan Wouter de Vries op de tweede dag. Hij is hoofdredacteur van Bouwwereld en het blad Aannemer. Van en met hem zijn de volgende verslagen:

Op de slotdag was het de beurt aan Jan Maurits Schouten, hoofdredacteur van Het Houtblad en van SchildersVakkrant. Hij probeerde onder andere uit of een dakbeveiligingsconstructie hem kon houden. Spoiler: het ging!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer