Ga naar hoofdinhoud

Concept MUBE: seriematig biofilisch (uit)bouwen

Een nieuw initiatief neemt zich voor en masse seriematig circulaire huisjes, huizen en uitbouwen op de markt te brengen. MUBE is een concept van twee standbouwers in samenwerking met ORGA Architect.

De MUBE-gebouwen zijn een initiatief van vader en zoon Ralf van der Putten en Ralf van der Putter jr. Ze bezitten samen het standbouwbedrijf iNEX in Rhenen en hebben daardoor bouwkundige interesse en enig kapitaal om MUBE te beginnen. Het idee was om een zo’n biofilisch mogelijk prefab huis op de markt te brengen, in dit geval. Biofilisch gaat verder dan biobased, duurzaam, circulair of natuurinclusief. Biofilische ontwerpers willen mensen in contact met de natuur brengen.

Voor het ontwerp werd Daan Bruggink van ORGA Architect in Nijmegen aangetrokken, één van de bekendste voorvechters van biofilisch ontwerpen. Het resultaat is een flexibel ‘ruimte concept’: een modulair gebouw dat op zichzelf kan staan als tiny house, maar ook kan worden uitgebreid, of als uitbouw, praktijkruimte of thuiswerkruimte gerealiseerd.
De productie van de woningen kan plaatsvinden in de Prefab Fabriek in Culemborg (Onderdeel van de Van Dillen Bouwgroep in dezelfde plaars) een fabriek die voor meer prefabconcepten produceert. De MUBE’s worden in houtskeletbouw met biobased isolatiemateriaal en met een houten aftimmering geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer