Ga naar hoofdinhoud

Creatieve ideëen voor hoogbouw in hout

De jaarlijkse Skyhyve-competitie, een wedstrijd voor ontwerpen voor hoogbouw, georganiseerd door architectuursite Archinect, ging dit jaarspecifiek over hoogbouw met hout. De vier winnaars staan nu gepresenteerd. De ontwerpers kwamen met bijzondere voorstellen.

De competitie is bedoeld om het debat over ontwerpen in de architectuur te bevorderen. Een internationale jury oordeelt over ontwerpen vanuit de hele wereld. Aan de competitie is een een geldbedrag verbonden. Er zijn weinig zaken voorgegeven, zoals de omvang of locatie van het bouwplot, het gaat puur om het technisch en esthetisch ontwerp.

Dit keer was de opdracht om een wolkenkrabber van hout te bouwen. De winnaar van de eerste prijs (niet op de foto, wel te zien via de link), een ontwerp van de jonge architecte Yanyan Zhang (Los Angeles), is een zeer elegant post-and-beam ontwerp. Zhang is ver ingegaan op het ontwerp van de knopen, opvallend is het grid, dat wel heel strak, maar niet repeterend is, er wordt hout ingezet in de mate dat het nodig is, zo lijkt het.

Alle vier de winnaars in deze competitie zijn via deze link te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer