Ga naar hoofdinhoud

Finest of Ockenburg met veel hout

Kijkduin is een comfortabele woonwijk rijker. Mix Architecture ontwierp tussen bos en duin een woonomgeving voor 132 woningen (grondgebonden en appartementen) onder de naam Finest of Ockenburg. De constructie van de huizen is traditioneel, hout zorgt voor uitstraling en esthetiek.

De ontwikkelaar in dit bijzonder gebied was Synchroon, Giesbers Bouw realiseerde het ontwerp van MIX. Er is veel hout te zien bij deze huizen in de natuur. Bij de grondgebonden woningen zijn als zonwering horizontale lamellen aangebracht, balklagen en gevelbekleding, alles van van Siberisch lariks, waarbij de bergingsdeuren in de gevelbekleding zijn weggewerkt. Ook loopt de gevelbekleding op verschillende plaatsten door in de plafonds, met dezelfde kopmaat. De houten vlonderdelen op de balkond zijn uitgevoerd in de hardhoutsoort bilinga.

De betonnen overstekken van de vijf appartementsgebouwen lijken gedragen te worden door de in totaal 1500 kolommen van blilinga, 2,70 meter lang en 35 kilo per stam. Toch dragen ze de constructie niet geheel: er zijn ook holle houten kolommen waarin metalen draagdelen verborgen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer