Ga naar hoofdinhoud

Genoeg te zien op rustige editie Dach+Holz (video)

In Keulen vond van 5 tot en met 8 juli de beurs Dach+Holz plaats. Het aantal bezoekers viel ronduit tegen. En de Nederlandse kampioene bouwtimmeren ontbrak bij de EK-wedstrijden. Toch waren er veel interessante dingen voor de houtbouw te ontdekken.

De Dach + Holz wordt normaal om de twee jaar georganiseerd, afwisselend in Stuttgart en in Keulen. Het Houtblad was er de afgelopen keer in Stuttgart ook bij. Dat was in januari 2020, vlak voordat de coronagolf over heel Europa spoelde. De editie in Keulen is dan ook 2,5 jaar later, op een ander tijdstip dan gebruikelijk. Het zal een deel van de verklaring zijn voor de rust op de beurs. De organisatie had alle gebruikelijke truuks uit de kast gehaald om een goede bezetting te suggeren (slechts een deel van de vloeren van de drie hallen benutten, veel koffiecorners en demonstratiepleinen inrichten tussen de stands). En qua exposanten viel het nog wel mee. Het aantal bezoekers bleef echter, gegeven de lege gangpaden, nogal achter. Juli, vlak voor de vakantie en met mooi werkweer buiten, is dan ook minder geschikt voor de kerndoelgroep: bouw- en timmerbedrijven met specialisatie in daken en houtbouw.

Timmervrouw ziek


Voor de opleiding van die vaklieden werden de Europese Kampioenschappen bouwtimmeren gehouden op de beursvloer. Met veel publiciteit in Nederlandse media was Yvanka de Reus uit Grootschermer daarvoor afgevaardigd namens Nederland. De 17-jarige timmervrouw zou de enige vrouwelijke deelnemer zijn en ook een van de jongsten. De Reus viel echter na de eerste dag met ziekteklachten uit. Volgens haar begeleider geen corona maar ernstig genoeg om niet meer mee te kunnen doen.

Innovaties en oude bekenden

Ondertussen was er veel interessants te vinden op de beurs. Enkele nog niet eerder geziene nieuwigheden. En ook een aantal bekende bedrijven op de Nederlandse markt. (klik op de foto voor vergroting)

We maakten ook een sfeerimpressie per video van de beurs:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer