Ga naar hoofdinhoud

Grote Europese houtbeurs in Nantes heeft innovatieplein

De Carrefour du Bois, ook wel International Timbershow genoemd, belooft een levendige vakbeurs als te worden. De beurs is van 1 tot 3 juni in houtstad Nantes, Zuid-Bretagne. Het is voor een belangrijk deel een event voor de houtbranche, maar er is ook aandacht voor innovatieve houtbouw.

De havenstad Nantes staat van oudsher bekend als houtstad. Dat heeft deels te maken met de lokale bosbouw en houtverwerkende industrie, maar voor een belangrijk deel ook door zijn ligging, aan de monding van de Loire, waar ook de rivieren Edre en de Sèrvre samenkomen: belangrijke transportwegen voor hout voor de export. Om die reden wordt al sinds jaar en dag de Carrefour du Bois in deze plaats georganiseerd, naar bewering van de organisatie de grootste houtbeurs van Europa. De beurs wordt tweejaarlijks georganiseerd, maar ging de vorige keer niet door wegens de pandemie. Er worden nu 563 exposanten verwacht uit 85 landen. Ongeveer 30 procent van de 11.500 bezoekers die in 2018 kwamen was afkomstig uit landen buiten Frankrijk.

Een blik op de exposantenlijst en het programma leert dat de beurs sowieso een must is voor iedereen die in de internationale houthandel actief is. Daarnaast is er veel te beleven voor bedrijven in de houtverwerkende industrieën, van timmerbedrijven tot timmerfabrikanten. En ook over de bosbouw is er veel te zien en te beleven. Naar verwachting zal het innovatieplein dat deze editie is ingericht vooral uitvindigen en productverbeteringen laten zien op dat gebied.

Maar ook voor de architect, opdrachtgever en bouwbedrijf is de beurs een interessante plaats. Denk aan bijzondere gevelbekledingen, biobased isolatiemateriaal en houtbouwtechnieken. In het randprogramma is vooral op vrijdag veel aandacht voor (hoog)bouw met hout.

Meer informatie over de Carrefour du Bois? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer