Ga naar hoofdinhoud

Heerhugowaard krijgt ‘grootste houten woningbouwproject van Europa’

De Noord-Hollandse projectontwikkelaar M.J. De Nijs gaat vijf houten woontorens met in totaal 204 appartementen bouwen. Het worden boven de plint geheel houten gebouwen, inclusie trappenhuizen en liftschachten.

Het project, dat 18.700 vierkante meter woonruimte oplevert voor Heerhugowaard, dat als groeigemeente op woningen zit te springen. De woningen zijn bedoeld voor kopers, die uit een breed aanbod kunnen kiezen, van maisonettes van 45 vierkante meter tot flats van 200 vierkante meter.

Het project krijgt de naam Woodstone en is ontworpen in samenwerking tussen Boparai Associates Architecten uit Oostzaan en Mecanoo Architects uit (onder andere) Delft. De flatgebouwen worden gerealiseerd van Oostenrijks kruislaaghout (CLT), in het project gaat 7.300 kuub hout, dat circa 5560 ton aan CO2 opslaat terwijl 4.900 ton CO2-uitstoot vermeden wordt. Daarbij is vooral naar het materiaal gekeken, er zal met het lichtere CLT ook minder uitstoot van machines zijn, zowel CO2 als stikstof.

Het project zal gebouwd worden door Hamlet Design+Build in Haarlem, in onderaanneming van Bouwbedrijf De Nijs. Hamlet, dat ook de engineering van het project verzorgt, denkt 28 weken nodig te hebben voor het realiseren van de casco’s van CLT. Er is al geoefend met levensgrote mock-ups

Eén reactie op “Heerhugowaard krijgt ‘grootste houten woningbouwproject van Europa’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer