Ga naar hoofdinhoud

Houthoogbouwhotspot IJburg op video

Het overheidsinitiatief De Circulaire Bouweconomie heeft een video gemaakt op de plek die onbetwist op dit moment de plaats in Nederland is waar de meeste hoge houten gebouwen gerealiseerd worden. Architect Boris Zeisser leidt beleidsadviseur Irma Thijssen rond op vier van ‘zijn’ projecten.

De twee bezoeken achtereenvolgens De Warren en drie gebouwen onder de naam Mooijburg die in verschillende stadia van bouw zijn. Een reportage over De Warren is te lezen in Het Houtblad 3 van vorige maand, over één van de Mooijburg-gebouwen staat een reportage in Het Houtblad 4. Zeisser, van Natrufied Architecture, is als mede-ontwikkelaar betrokken bij de Mooijburg-panden en als architect bij de realisering van wooncorporatie De Warren. De gebouwen zijn niet extreem hoog, maar met hun circa 30 meter wel hoger dan de meeste houten gebouwen die tot nu toe in Nederland gerealiseerd zijn.
Op IJburg staat inmiddels ook Juf Nienke, van RAU en SeARCH Architects (zie Het Houtblad 3). In de uitbreidingswijk van Amsterdam staan verder ook verschillende grondgebonden houten woningen, gebouwd in opdracht van particulieren. Voor de nabioje toekomst zijn er in de wijk meer plannen voor middelgrote houten woongebouwen en gebouwen voor mixed use in vergevorderde stadia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer