Ga naar hoofdinhoud

Houtonthullingen op Provada aangekondigd

De beurs voor de vastgoedsector Provada, die op 13 juni begint, wordt steeds meer een moment voor marktintroducties van (hout) bouwsystemen. Dit jaar kondigen zowel Barli als Superwood zulke introducties aan.

De Provada, 13, 14, en 15 juni in de RAI in Rotterdam, doet in het inhoudelijke programma ook al veel aan biobased bouwen, getuige veel titels van lezingen en een Route Circulair over de beursvloer. Twee bedrijven kondigen presentaties aan:

Barli en Rabobank


Seriematige houten modulebouwer Barli laat voorbeelden zien van de woningen die het Udense bedrijf bouwt in het kader van Rabo SmartBuilds, een initiatief van de Rabobank voor het realiseren van tijdelijke hoogwaardige woningen voornamelijk op gemeentegrond. De eerste Barli-woningen binnen dit concept zullen op Texel geplaatst worden.

Mark Koehler en Superlofts

Mark Koehler Architects kondigt ook een marktintroductie aan, samen met Superlofts: Superwood. Het is een concept voor appartementsgebouwen die voor een nader te bepalen aantal verdiepingen van beton zijn met daarboven een opbouw van verdiepingen van CLT. De gebouwen Poppies in Buiksloterham en Robin Wood, op IJburg, worden al op die manier gebouwd. Deze bouwwijze is grotendeels geprefabd en maximaal vrij indeelbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer