Ga naar hoofdinhoud

Inzending Nationale Houtbouwprijs van start

De winnaars van de overallprijs in 2022: Lignotto en Team-V Architecture met HAUT

Het digitale loket voor inzendingen voor de Nationale Houtbouwprijs is geopend. Inzendingen zijn welkom in drie categorieën: zakelijke houtbouw, seriematige houtbouw en particuliere houtbouw. Een vakjury bepaalt de awards per categorie en wel project het Beste Houten Gebouw van Nederland is. Het publiek krijgt dit jaar een ruimere keuze.

De Nationale Houtbouwprijs (NHBP) wordt voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd door Het Houtblad. De deadline voor inzending is 1 september van dit jaar. Uitreiking is tijdens de Houtdag, die op 14 november zal plaatsvinden in het Zaantheater in Zaandam.

Eenvoudig inschrijven

De NHBP is een projectprijs: iedereen mag een houtbouwproject indienen, zolang het recent, maximaal twee jaar geleden, is opgeleverd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het digitale inzendformulier wijst zich tamelijk vanzelf, het is zaak een goede motivatie van inzending en een precieze beschrijving van het gebouw in te sturen en ook een aantal duidelijke foto’s en eventueel tekeningen.

Stemmen op de longlist

Nieuw dit jaar is dat het publiek kan stemmen op alle voorgeslecteerde projecten: de selectie gaat in twee stappen: een longlist, de voorselectie, gevolgd door een shortlist, de genomineerde projecten. Dit jaar kan het publiek stemmen op alle projecten die op de longlist komen te staan en die eind september online gepubliceerd worden. Het project met de meeste stemmen ontvangt op de Houtdag de Publieksprijs.

De jury bezoekt alleen de genomineerde projecten en kiest uit hun midden uiteindelijk de winnaars van de vakjuryprijzen.

Drie categorieën

Deelname is mogelijk in drie categorieën: Zakelijke houtbouw, waarbij het vooral gaat om houten gebouwen die in opdracht van bedrijven, overheden of instellingen gerealiseerd zijn, Particuliere houtbouw, houten gebouwen in opdracht van privé-personen en Seriematige houtbouw, houten gebouwen die veel woningen bevatten en/of waar de herhaalbaarheid en opschaalbaarheid een belangrijke factor is.

Met de Nationale Houtbouwprijs wil Het Houtblad de houtbouw in Nederland onder de aandacht van een groot publiek brengen en de discussie onder vakgenoten over wat excellente houtbouw is stimuleren.

Lees hier meer over de NHBP 2023. Inschrijven kan ook via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer