Ga naar hoofdinhoud

Lendlease wil houten stadsdeel in Milaan bouwen

De eerste hoogbouw-gebouwen zouden al in 2024 opgeleverd kunnen zijn, stelt de wereldwijde vastgoedontwikkelaar Lendlease. Het presenteerde plannen voor West Gate, een stad in de stad op ruim 300.000 vierkante meter.

De plek is het voormalige expoterrein in Milaan. De architect die er bij betrokken is is de bekende Britse houtbouwpionier Andrew Waugh (Waugh Thistleton Architects). Zijn bureau tekent in ieder geval voor de eerste twee gebouwen, de tweelinggebouwen ‘Zenith’ en ‘Horizon’ die al in 2024 zouden kunnen zijn opgeleverd en dan 50.000 vierkante meter kantooroppervlak toevoegen. Ook de rest van de gebouwen in dit mega-project dat in 2032 helemaal klaar zou kunnen zijn dient van hout te zijn. De ontwikkelaar is Lendlease, in de houtbouw vooral bekend wegens een aantal spectaculaire houten gebouwen in Australië. Maar is overal ter wereld actief.
Het nieuwe stadsdeel is ook in veel andere opzichten revolutionair. Zo komt er op 10 meter boven het maaiveld een ‘common ground’, een met trappen en loopbruggen aan elkaar verbonden platform waar alle gebouwen op aansluiten. Met energieleverancier EON zijn afspraken over infrastructuur die voor een energieneutrale en vergaand gedigitaliseerde stad zal moeten zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer