Ga naar hoofdinhoud

Lister gaat zorggebouw realiseren in Milsbeek

Met het definitief worden van het bestemmingsplan, onlangs, is de realisatie van één van de eerste projecten van de startup Lister Buildings een stap dichterbij. De Noord-Limburgse plaats krijgt een houten, circulair, biobased zorggebouw voor dementerenden.

Het gebouw wordt ontwikkeld in opdracht van francheisformule Het Andere Wonen, dat zich richt op kleinschalige woonvoorzieningen van mensen met geheugenproblematiek. Het nieuw te bouwen complex in Milsbeek, gemeente Gennep krijgt 10 woningen op sociale huurniveau en 8 lage middenhuurwoningen. Verder is er een gezamenlijke ruimte en komt er ook een woning voor de zorgverlener. De woningen liggen om een beleeftuin gegroepeerd waar mensen zich veilig kunnen vermaken.

Lister Buildings gaat het gebouw realiseren met prefab elementen, zowel 2D als 3D, die in de eigen fabriek in Weert geassembleerd worden en op de site gemonteerd. Betrokken bij dit project zijn onder andere architectenbureau Cepezed, prefabspecialisten The New Makers, ingfenieursbureau Pieters Bouwtechniek en houtleverancier CLT-S.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer