Ga naar hoofdinhoud

Minister De Jonge bezoekt modulaire bouwer en woningen

De nieuwe minister van volkshuisvesting en ruimtelijke ordening Hugo de Jonge bracht vandaag tenminste twee bezoeken aan modulaire bouwers. Het ene was aan modulebouwer Jan Snel, het tweede aan een complex van Finch Buildings in Gouda.

Van beide bezoeken doet de minister verslag op zijn Twitteraccount. Hij blijkt enthousiast over duurzame, industriële en in deze beide gevallen modulaire woningbouw ‘Flexwoningen zijn een belangrijk onderdeel van de oplossing van de woningnood’ twittert hij bij de foto’s uit Gouda. Daar bezocht hij De Rietgors, een door een bewonersvereniging bestuurd wooncomplex voor starters en ‘spoedzoekers’, gebouwd in opdracht van woningcorporatie Mozaïek en gerealiseerd door Finch Buildings. Het complex staat op een stalen fundering en is duidelijk als tijdelijk bedoeld.

Ook in de fabriek van de Jan Snel Groep was de minister onder de indruk. De Jonge is met hem kenmerkende energie aan een intensieve kennismaking met de hele bouw begonnen. Dat hij al in zo’n vroeg stadium bij industrieel vervaardigde woningen wordt gesignaleerd is een goed teken voor de houtbouw. Finch Buildings worden, als bekend, grotendeels van CLT gemaakt. Ook Jan Snel past steeds vaker en meer biobased bouwmaterialen toe bij de realisering van woonhuizen en – gebouwen.

Dat de minister juist deze twee locaties bezocht zal met geografie te maken hebben, Jan Snel zit in Montfoort, op een steenworp van Gouda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer