Ga naar hoofdinhoud

Platform BOOM brengt ‘book’ uit met houten gebouwen in v.o.

Het techbedrijf Boom, dat een platform wil zijn voor ontwerpers die eenvoudig houten huizen willen creëren die vervolgens in een timmerfabriek gemaakt kunnen worden, heeft in samenwerking met gerenommeerde architectenbureaus het voorlopig ontwerp van 8 voorbeeldgebouwen ontwikkeld. Die zijn gebundeld en op te vragen.

Een indruk van de gebouwen, ontworpen door studio’s als Krft, MVRDV, NL Architects en anderen, is te vinden op de website van Boom, maar dan zonder nadere beschrijving. Er zijn grondgebonden woningen bij, maar de meeste zijn appartementgebouwen. Ze hebben allemaal een heel eigen ontwerp.

Dat is ook het uitgangspunt van Boom, dat in 2019 is opgericht en een platform wil zijn voor ‘ready-made gebouwen’. De idee van het zowel in Amsterdam als in Amersfoort gevestigde bedrijf is om te fungeren als een platform waarop vooruitstrevende projectontwikkelaars de gebouwen gemakkelijk kunnen vergelijken en middels een Co-Development Study inzicht kunnen krijgen in de financiële en ruimtelijke haalbaarheid van een project op de beschikbare bouwlocatie.
Vervolgens moet ketenintegratie en digitalisering het mogelijk maken om een project zeer snel te bouwen in een lokale fabriek. Boom ontwikkelde naar eigen zeggen een innovatief ontwikkelproces waarmee duurzame houten gebouwen twee keer zo snel als in een regulier ontwikkelproces gerealiseerd worden met lage aanloopkosten.

Boom brengt de partijen bijeen, maakt gebruik van digitale tools en een iteratief (=stapgewijs lerend) ontwikkelproces wat voortdurende optimalisatie en innovatie mogelijk zou moeten maken.

Het ‘Boom book’ met nadere omschrijvingen van de Voorlopig ontwerpen van de 8 gebouwtypes is op te vragen bij Boom (info@boombuilds). Het bedrijf is nu vooral op zoek naar projectontwikkelaars met geld en grondposities om een gebouw naar keuze te gaan realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer