Ga naar hoofdinhoud

SeARCH en De Groot Vroomshoop pakken door met modulaire gebouwen

Er komen meer gebouwen voort uit de samenwerking tussen architectenbureau SeARCH en houtbouwbedrijf De Groot Vroomshoop. Na de scholen Klein Amsterdam, Het Epos en Kindercampus Zuidas zijn nu alweer twee scholen met het modulaire bouwsysteem in aanbouw. De initiatiefnemers voorzien een bredere klantenkring.

Het Amsterdamse architectenkantoor werkte al enige tijd samen met de aannemer in Vroomshoop. Ze ontwikkelen samen de houten ‘Modulinn‘-modules en ontwikkelden die door. De Scholen Kindercampus Zuidas (2014) en Klein Amsterdam (2019) werden hiermee gebouwd evenals basisschool Het Epos (2020), dat in november de Nationale Houtbouwprijs won in de categorie zakelijke houtbouw. Ook werd op het circuit van Zandvoort een eenlaags medisch centrum gerealiseerd.

De bouwwijze blijkt populair. Nieuw Amsterdam heeft er inmiddels een uitbreiding bij. Deze school zal binnen enkele jaren naar een andere locatie verhuizen en daar nog verder uitbreiden. Dat kan gerealiseerd worden met de modules die het huidige gebouw vormen plus extra modules. Daarnaast wordt er op dit moment een schoolgebouw in het Amsterdamse Schinkelkwartier gebouwd waar twee basisischolen en een middelbare school in zullen worden ondergebracht. Ook in Buiksloterham wordt een nieuwe school van Modulinn-modules gebouwd.
Net als Klein Amsterdam en Het Epos is ook de school in het Schinkelkwartier een tijdelijke huisvesting. Iets dat door de droge houtbouw bijzonder eenvoudig te realiseren is. Een groot voordeel van dit houtbouwsysteem is, zoals ook de jury van de Nationale Houtbouwprijs constateerde, dat de gebouwen qua degelijkheid, comfort en het voldoen aan bouwregels evengoed permanent kan zijn.
De initiatiefnemers willen de productie nog verder opvoeren. Niet alleen scholen maar ook bedrijven en instellingen kunnen immers prima met het systeem gebouwd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer