Ga naar hoofdinhoud

Studenten bouwen schuilhuis voor daklozen in Springfield

Daklozen die geen ID hebben kom in de Amerikaanse staat Missouri de ‘gewone’ daklozenopvang niet in. En voor stellen is al helemaal geen plaats. Een stichting in Springfield vangt ze op in trailers. Studenten van de Drury University bouwden een shelter met meer waardigheid.

De studenten van de onderbouw van de bouwkundige opleiding van deze particuliere universiteit wilden een gebouw realiseren dat goed toegankelijk is met een rolstoel en waar ook stellen onderdak kunnen vinden. De stichting die het terrein beheert, Revive 66 Campground, biedt onderdak voor de nacht voor daklozen. Ze moeten er dus in de ochtend uit en kunnen in de avond weer aansluiten in de rij.

De studenten bouwden een houten shelter dat zijn eigen energie opwekt en waarin vooral de hoogte van de ruimte en het vele licht opvalt. Bij de entree is een beschuttende wand gevuld met gekleurd glas dat de bezoeker in een feeëriek schijnsel ontvangt. Het is dan ook de nadrukkelijke bedoeling van professor Traci Sooter en haar groep studenten dat de dakloze zich welkom en gezien voelt in zijn/haar moeilijke omstandigheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer