Ga naar hoofdinhoud

Tala dropt modelwoning in hartje Zwolle

Tijdens de ‘week van de circulariteit’ heeft de jonge bouwer van modulaire circulaire woningen Tala zijn proefwoning in het centrum van Zwolle neergezet. De woning was meteen één van de highlights van een duurzaamheidsexcursie van een grote jaarlijkse conferentie over de circulaire economie.

Het was geen verre reis voor de twee modules waaruit de modelwoning van Tala is opgebouwd, de fabriek staat in het dorpje Broekland, op fietsafstand van de Overijsselse hoofdstad. Ook was het voor de huizenfabriek geen vraag of de modules, gemaakt van clt en geïsoleerd met houtvezelplaten, de reis zouden overleven. De modules zijn er voor gemaakt om bij einde gebruiksduur gedemonteerd of geremonteerd te worden. Tala bouwt huizen voor permanente bewoning. De eerste negn huizen worden voor dat doel nu gebouwd voor een corporatie. Precies dezelfde modules zullen daarna voor een ander corporatie gemaakt worden, dan wel voor de duur van 15 jaar, waarna de woningen verplaatst kunnen worden. Lees meer over dit concept in Het Houtblad 2 van begin maart.

Het was voor het eerst dat de Nationale Conferentie Circulaire Economie in Zwolle werd georganiseerd. Het is een al enige jaren bestaand vrij groot congres waar veel bestuurders een ontwikkelende partijen samenkomen. Voor de jonge houten huizenfabrikant dus een uitgelezen kans om zich te laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer