Ga naar hoofdinhoud

Woningcorporaties gaan 100 procent biobased renoveren

1292652844

Dertien woningcorporaties in Noord-Brabant hebben in een ‘deal’ afgesproken dat ze per 2027 alle renovaties van hun huurwoningen alleen nog maar met biobased materiaal zullen uitvoeren. De intentie is om dat materiaal te verkrijgen uit teelt van gewassen in de regio.

De 13 corporaties willen op die manier een grote stap zetten in de verduurzaming van hun activiteiten en een circulaire bouweconomie. Bovendien wordt er zo een markt geboden aan agrariërs die willen overstappen op teelt van producten waar isolatiemateriaal van gemaakt kan worden. De afspraak is tot stand gekomen onder begeleiding van Building Balance, een platform dat de landbouwtransitie en de bouwtransitie met elkaar wil laten samenwerken. De dertien corporaties blijven met elkaar in contact om dit ingrijpende voornemen handen en voeten te geven.
De deelnemende corporaties zijn: Woningbouwvereniging Bergopwaarts, Woningstichting Compaen, Woningstichting Helpt Elkander, Goed Wonen Gemert, Woningstichting ’thuis, Trudo, Woningbouwvereniging Volksbelang, woCOM, Woningbelang, Woonbedrijf, Wooninc., Woonpartners en WSZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer