Ga naar hoofdinhoud

Woontoren van 43 meter van houten modules in Almere

Houten modules van Daiwa House gaan nog dit jaar gestapeld worden langs een constructie van beton en staal tot een woontoren van 43 meter met 72 appartementen. Mirck Architecture zorgde voor een spectaculair ontwerp dat bovendien veel daglicht oplevert.

Daiwa House Modular Europe is een internationaal opererende groep modulaire bouwers. Onder de holding valt ook het wat beter bekende Jan Snel. Maar onder de eigen naam zijn in Nederland al enkele gebouwen gerealiseerd, een aantal grondgebonden woningen maar vooral ook zorg- en wooncomplexen van meerdere lagen. Die gebouwen kan een zekere architectonische kwaliteit niet ontzegd worden, maar ze hebben wel gevels die in één vlak lopen.

Voor de ‘Modular Tower’ die nu in Almere gaat komen ontwikkelde Mirck Architecture woningen die optimaal van het daglicht gebruik maken. Meer daglicht in woningen is een passie en een streven van directeur Sander Mirck. Dat leidde tot een ontwerp waarbij de plattegronden van de appartementen relatief ondiep zijn zodat het licht makkelijker kan binnentreden. Daarnaast hebben de woningen ‘erkerbalkons’, balkons met een open dak die rondom met glaspanelen kunnen worden afgesloten zodat een belangrijk deel van het jaar buiten kan worden doorgebracht in het eigen appartement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de hout- en bouwsector? Word abonnee op Het Houtblad! Abonneer